Seyşeller

Hoş geldiniz kokteyli olarak size Piña Colada sunuyoruz. İspanyolca ’da piña ve colada sözcüklerinden oluşan tatlı, rom tabanlı, hindistan cevizi yağı ve ananas suyu karıştırılarak yapılan ve soğuk içilen bir kokteyldir.
Sanat ve heykel severler için gözde mekanlar arasında olan Michael Adams ve Nigel Henri'nin galerilerinin  canlı bir yerel sanat sahnesine ilham kaynağı olan Mahé ve Praslin’den başlıyor gezimiz.
İlk olarak Victoria Market’e uğruyoruz. Seyselleri’n yerel olarak yetiştirilen meyve ve sebzeler hakkındaki bilgileri ve tüm balık türlerini pişirme tekniklerini öğreneceğiz ve isterseniz Seychellois Creole yemek pişirme eğitimi alacağız.
Seysellerin ünlü Praslin adasını da gezerken UNESCO Dünya Mirası alanı iyi korunmuş palmiye ormanı Vallée de Mai uğrayacağız. Burada parka özgü seyrek Seyşeller kara papağanı gibi kuşlar, memeliler, kabuklular, salyangozlar ve sürüngenlerin de dâhil olduğu geniş bir vahşi yaşam gözlemlenebilir.
Seysellerin Picard Adası'ndaki bir kumulun üzerinde gezinirken 150 yıllık ömürleri ile asla aceleye getirilmeyecek Aldabra dev kaplumbağası rastlayabiliriz. 
Gezimize ara vererek cam berraklığındaki sularında yüzebiliriz ya da şnorkelle dalış yapabiliriz. Deniz kaplumbağaları, mercanlar, vatozlar, resifler, köpekbalıkları ve devası sarı çizgili striped sürüleri gibi zengin deniz türlerini resif safari turu ile görebilirsiniz
Fransız ve Hint geleneklerinin bir karışımı olan Seyşeller mutfağında başrolü deniz ürünleri, pilav, köri ve hindistan cevizini oluşturuyor. Safran veya köri (curry) ile hazırlanmış baharatlı yemekler yanında pilav ile servis edilirken ızgara balık da sık sık karşınıza çıkacak yemekler arasında olacak. Kreaol mutfağında tropikal meyvelerle hazırlanmış sos ve yemekler acı ve baharatı dengelemek için kullanıyor.
Gezimizin sonunda Seyşellere özgü lüks Rom’dan tadıyoruz. Organik şeker kamışından yapılan bu özel romun tüm üretim hikâyesini dinliyoruz.