Adını Naviglio Kanalı’ndan alan Naviglio bölgesi, leziz İtalyan mutfağından örnekler sunan restoranlar, hediyelik eşya satan butik mağazalar ve dükkanlar, sanat stüdyoları ve galerilerin konuşlandığı hareketli bir bölge. Milano’yu ziyaret eden her gezginin mutlaka uğradığı Naviglio’da vakit geçirirken yapabileceğiniz birçok aktivite mevcut. En çok keyif alacağınız birkaç etkinliği sizler için derledik.

Naviglio’da Bot Turu
Yüzyıllar boyunca Milano’daki önemini korumuş, kentin en eski kanalı olan Naviglio Kanalı’nda bir gezintiye ne dersiniz? Bu kanal, 1177 ve 1257 yılları arasında inşa edilen kanal, 50 km’lik bir alana kurulu. Önceleri şehrin yapılarının inşasında kullanılan mermer blokların taşınmasında aktif rol oynamış, zamanla turistik bir yere dönüşmüştür. Günümüzde kanal çevresinde birçok kafe ve restoran bulunuyor. Kentin manzarasını güzelleştiren bu kanalda 1 saatlik bir bot gezintisi yapabilirsiniz. Kış aylarında bu gezilerin sezon gereği ve hava şartlarından dolayı yapılamadığını hatırlatalım.

Navilglio’da Bira Tadımı
Bölgeyi keşfetmenin bir diğer yolu ise, bira tadımı turlarından geçiyor. Milano Porta Genova tren istasyonunda başlayan turlar yaklaşık olarak 2 buçuk saat sürüyor. Yerel üreticiler tarafından özenle hazırlanan biralar, Milano’nun otantik atmosferinde damak zevkinize sunuluyor. Dilerseniz yemekli olarak da alabileceğiniz turlar kişi başı ortalama 65 € olarak fiyatlandırılıyor. 

Navilglio’da Yeme – İçme 
“İtalyan kültürünü en iyi nasıl tanırsınız?” sorusunun cevabı tabi ki yerel lezzetleri tadarak olur. Klasik İtalyan lezzetleri dışında taptaze balık ürünlerinin servis edildiği Pesciolini, bizim öncelikli tavsiyelerimiz arasında… Üstelik uygun fiyatlarla karnınızı doyurabileceğiniz bu restoran, çeşitli balık spesiyallerinin, pitoresk bir ortamda sunulduğu, atmosferiyle ziyaretçilerini büyüleyen bir güzelliğe sahip. Bunun dışında akşamın erken saatleri keyifli bir “happy hour” için uğrayacağınız Manhattan Bar, harika bir seçim olacak. Şarapları ve kokteylleri dışında aynı zamanda aperatif atıştırmalıklarıyla da oldukça meşhur. Ayrıca Manhattan Bar’ın tüm bu güzelliklerine yaraşır bir de Naviglio Kanal manzaralı olduğunu hayal edin!

Naivglio’da Sanat
Sanatseverler için tam bir cennet Naviglio… Ünlü sanatçıların etkileyici eserlerinin sergilendiği büyüklü küçüklü pek çok galerinin yanı sıra, genç ve umut vadeden yerli yeteneklerin de eserlerini sergileyerek uluslararası alanda onlara ışık olan galeriler de bulunuyor. 2018 yılının 17 – 22 Nisan tarihleri arasında  Salone del Mobile Milano’da sergilenecek olan mobilya ve dekor ürünleri bu sanatsal aktivitelerin şimdilik en çok ilgi göreni… Mobilya ve dekor ürünlerini muhteşem tasarımlarıyla adeta bir sanat eserine dönüştüren zanaatkarları takdir etmemek mümkün değil. Siz de bu etkinliğin bir parçası olmak istiyorsanız 21 ve 22 Nisan’da halka açılacak olan etkinliğe biletlerinizi fuar alanındaki resepsiyondan alabilirsiniz. Tek girişli biletler 30, çift girişli biletler ise 44 € olarak fiyatlandırılıyor. 

Naivglio’da Vintage Modası
Dünyanın en prestijli tasarımcıları ve modacıların ürünlerinin sergilendiği mağazalarla dolu bir bölge olan Naviglio, popüler alışveriş caddelerinin koşuşturmacasından uzakta keyifli bir alışveriş imkanı sunuyor. 60 ve70’lerden seçkin klasik parçaları, ayakkabı ve aksesuarları bulabileceğiniz bu dükkanlardan özellikle Ripa di Porta Ticinese'de bulunan Pourquoi Moi’yi ziyaret etmenizi mutlaka öneriyoruz. eğer gerçekten bir vintage tutkunuysanız bu mağazaya bayılacaksınız.