Muhteşem klasik siluetiyle, Paris’in merkezindeki o tanıdık ve etkileyici manzarasıyla Louvre Müzesi, öncelikle 1725 yılında Fransız Krallarının koleksiyonlarının sergilendiği bir yer olarak hayat buldu. 
Louvre, Mezopotamya, Mısır ve Yunan antikalarından, Da Vinci, Michelangelo ve Rembrandt gibi sanatçıların başyapıtlara kadar uzanan 35.000 sanat eseri ile büyük ve değerli bir müze. Tüm bu eserlerin yanı sıra Napolyon’un savaş ganimetleri de müzenin en ilgi çekici değerlerinden… 

15 € karşılığında biletinizi internet üzerinden satın alabilirsiniz. Akıllı telefonunuza gelecek olan bilgi fişini veya belgeyi, müzeye girmeden önce Brasserie du Louvre’un yanındaki gazeteciye göstererek çıktı halindeki biletinizi edinmeniz gerekiyor. Bu işlem için ekstra bir ücret ödemenize gerek yok ve gazete bayinin de 08:30 – 18:00 saatleri arasında açık olduğunu notlarımıza ekleyelim. Ayrıca biletiniz müzeye gün içerisinde istediğiniz kadar giriş çıkış hakkı veriyor.

Rehberli turlar satın alabileceğiniz gibi bilgilendirmenin yüklü olduğu ses kayıtlarından da satın alabilirsiniz. 5 € karşılığında alabileceğiniz ses kaydı, müzenin resmi web sitesinden kartla ödenerek indirilebilir. Eğer rehberli bir tur tercih ederseniz Fransızca ve İngilizce dil seçenekleri arasından tercihinizi yapabilirsiniz. İngilizce servisin sadece simge olmuş başyapıtları içerdiğini hatırlatalım. sabah 11:00 ve öğleden sonra 14:00’da alabileceğiniz rehberli turların fiyatı özel bir indiriminiz yoksa giriş bileti hariç olarak 12 €’dur. 

Adres: Rue de Rivoli, 75001 Paris, Fransa

Telefon: +33 1 40 20 50 50