Dünyanın en pahalı restoranı, perili evlerin bulunduğu sokaklar, teknolojik tuvaletler, moda etkinlikleri… 
Tarihi uzun yıllara dayanan ve önceleri küçük bir balıkçı kasabası olan Tokyo, şimdi doğunun başkenti olarak anılıyor ve her türden insanın yaşadığı büyük bir metropol haline gelmiş. Bu metropolde görülmesi gereken o kadar çok yer var ki… En güzellerini sizin için derledik. 

Disneyland
1983’te ABD dışında açılan ilk Disney tema parkı olarak açıldı. California'daki Disneyland ve Florida'daki Magic Kingdom'dan sonra kurulan Tokyo Disneyland, yedi temalı muhteşem bir konsepte sahip. 

World Bazaa
Parkın ana girişinde bulunan World Bazaar, mağazalar ve restoranlar ile dolu kapalı bir alışveriş caddesi. Alan 20. yüzyılın başlarında bir Amerikan kasabası gibi tasarlanmış ve parkın ana alışveriş bölgesi olarak hizmet veriyor.

Tomorrowland
Dış mekan ve gelecek teknolojilerin konularını araştıran Tomorrowland, Space Mountain, Star Tours gibi popüler merkezlere ev sahipliği yapıyor.

Toontown
Disney karakterlerinin yaşadığı, çalıştığı ve oynadığı banliyölerde bir semt olan Toontown, daha genç bir kitleyi hedef alıyor. Ziyaretçilerin evinde Mickey ile tanışmalarına, Donald Duck'ın teknesinde oynamalarına, Chip'n Dale'in Ağaç Evi'ni ziyaret etmelerine olanak sağlıyor.

Fantasyland
Disney'in klasik animasyon filmlerindeki görüntülere rastlayacağınız Fantasyland, parkın merkezinde yer alıyor., Peter Pan, Snow White, Pooh's Hunny Hunt gibi diğer karakterlerin yanı sıra Cinderella’nın kalesine de ev sahipliği yapıyor. 

Critter Country 
Bir Disney filmi olan Güneyin Şarkısı’ndaki karakterleri görebileceğiniz bu bölüm, Br'er Rabbit, Br'er Fox, Br'er Bear’a ev sahipliği yapıyor. Burada popüler Splash Mountain günlük gezisinin yanı sıra Rivers of America'da rehberli kano turları da bulabilirsiniz.

Westernland
Amerika’nın batı sınırını tema alarak oluşturulan Westernland, Tom Sawyer Adası, görkemli “Big Thunder Mountin” ve nehrin üzerinden geçen Roller Coaster’ıyla en çok merak edilen alanlardan biri… 

Adventureland
Özellikle maceracı ruhları cezbeden merkezlerin bulunduğu alan… Ormanda bir tekne gezintisi, İsviçre Aile Ağacı keşfi, Batı Nehri Demiryolunda bir tren yolculuğu ve Karayip Korsanları ile yelken açma şansını yakalayabilirsiniz.

Skytree
Çevredeki manzara ile uyumunu temsil eden beyaz renkteki kulenin adı ve tasarım konsepti, zamanı aşan şehir manzarasının yaratılması, geleneksel Japon güzelliklerinin ve neo-fütüristik tasarımın birleşiminden esinlenerek yaratıldı. Orijinal projesinde 610 m olarak belirlenen Skytree, finalde 634 m’lik bir yayın kulesi olarak hayat buldu. Skytree, bu uzunluğuyla Japonya’nın en uzun, Burj Khalifa’dan sonra dünyanın en uzun, aynı zamanda dünyanın en uzun serbest duran yayın kulesidir. Özellikle geceleri led ışıklarla süslenen kule, içerisinde bulundurduğu restoran, kafe ve alışveriş noktalarıyla oldukça ziyaret çekmektedir. Skytree’yi ziyaret edebilmeniz için bilet almanız gerektiğini ve biletlerin giriş esnasında alınabileceğini söyleyelim. Yetişkinler için bilet fiyatları 70 TL’dir. (Fiyat yaklaşık olarak belirtilmiştir.)

Sensoji Tapınağı
Kannon Tapınağı olarak da bilinen Sensoji Tapınağı, Asakusa’da bulunan Budist bir tapınaktır. Tokyo’nun en renkli ve en popüler tapınaklarından biri olan Sensoji’nin efsanesi, 628 yılında, Sumida Nehri’nin kıyısında balık tutan iki erkek kardeşin Merhamet Tanrıçası Kannon’un heykelini avlamasıyla başlar. Kardeşler heykeli nehre geri atsalar da heykel bir şekilde hep onlara döner. Yaşanan bu efsanevi olayın geçtiği nehre çok yakında bulunan Sensoji Tapınağı da, 645 yılında tamamlanır bugünkü haliyle Tokyo’nun en eski tapınağı unvanını almayı başarır. Nakamise adı verilen uzun bir alışveriş caddesi, tapınağın dış kapısından ikinci kapısına, yani Hozomon'a doğru gider. Birkaç yüzyılın geçmişine sahip bu tarihi caddede, Yukata gibi tipik Japon hediyeliklerinin yanı sıra, Asakusa bölgesinden çeşitli geleneksel yerel atıştırmalıklar satılır. Aynı zamanda yıl boyu çeşitli festival ve karnavallara da ev sahipliği yapan tapınak alanı, etkinliklerin vazgeçilmez ve en popüler bölgesi. Asakusa metro istasyonuna da birkaç adım mesafede bulunması dolayısıyla kolaylıkla ulaşım sağlayabilirsiniz. 

Tokyo İmparatorluk Sarayı,
Japonya’nın İmparatorluk Ailesinin yaşadığı saray, şehrin tam merkezinde bulunuyor. 1868 yılında ülkenin başkentinin Kyoto’dan Tokyo’ya taşınmasıyla yapımına başlanan saray, 1888 yılında tamamlandı. 2.dünya savaşında oldukça hasar gören saray daha sonra tekrar inşa edildi. Kurallar gereği ziyaretçilerin sarayın içine girmesi yasak. Sarayın sadece bitişiğinde yer alan Doğu Bahçeleri yıl boyunca halka açık. Bazı alanlarında ise rehberli turlara katılmak mümkün olabiliyor. Turlar yaklaşık 75 dakika sürüyor ve pazar ve cuma günleri hariç her gün 10: 00-13: 30 arası yapılabiliyor. Kişisel olarak gittiğinizde Japonca dışında rehberlik hizmeti bulmanız çok zor.


Tsukiji Balık Pazarı
2018 yılının Ekim ayında taşınması planlanan market, balık dışında çeşitli sebze ve meyvelerin de satışının sağlandığı geniş bir alana kurulu. Tokyo'nun gıda alanındaki dağıtım yapan ondan fazla toptan pazarının en ünlüsü olan Tsukiji, aynı zamanda dünyanın en büyük balık pazarlarından biri olarak bilinir ve günde 2.000 ton deniz ürünü çıkarır. Pazarın, çok yoğun bir şekilde ziyaret alması sebebiyle perakende satış mağazaları ve restoranlarıyla da halka ve turistlere hitap eden bölümleri de mevcut. Hem iç hem dış pazar bölgelerinde, genellikle sabah 05.00'dan öğleden veya öğleden sonraya kadar açık olan restoranlar bulunuyor. Tsukiji Pazarı ziyareti en iyi taze suşi kahvaltısı veya yöresel restoranlardan birinde alınacak olan öğle yemeği ile birleştirilebilir.Ziyaretçiler sadece yemek yemek ya da alışveriş yapmak için değil aynı zamanda çok büyük ihaleler dönen pazarı ihale zamanları da ziyaret ederek buna seyirci olabiliyor. Açık artırmayı görmek isteyen gezginler, saat 05.00'dan itibaren (veya yoğun günlerde daha erken) Balık Bilgi Merkezi’ne öncelikle başvuru yaparlar. 60 ziyaretçiden oluşan ilk grup 5:25 ile 5:50 arasında, 60 kişilik ikinci bir grup ise 5:50 ve 6: 15 arasında kabul edilir.

Eğer bu pazarı ziyaret edecekseniz lütfen aşağıdaki kurallara uymayı unutmayınız.

  • Sadece personellerin giriş yapmasına izin verilen alanlara dikkat ediniz.
  • Trafiği engellemeyiniz.
  • Pazara büyük bavullarla giriş yapmayınız.
  • Pazara yüksek topuklu ayakkabılar veya sandaletlerle girmeyiniz.
  • Küçük çocuklarla veya evcil hayvanlarla gelmeyiniz.
  • Pazar alanında sigara içmeyiniz.
  • Satın almadığınız hiçbir şeye dokunmayınız.